Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилOff-Road (Модератор: RODRIGUEZ)Тема: Фен-клуб XTZ750 SUPERTENERE!!!
Страници: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 126   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Фен-клуб XTZ750 SUPERTENERE!!!  (Прочетена 186257 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ivan_j
endurovarna.forumer.com
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha XTZ 850, Honda Spacy 125, Балкан 250 М2, С2
Публикации: 1808

От кал да си, Иван да си!

81977525
« Отговор #1425 -: Септември 25, 2008, 22:18:01 »

Проблема на форума като става дума за техническите неща е че всички сме големи разбирачи (слагам и себе си. въпреки че много плещя не съм направил нищо) а само повтаряме като папагали едни и същи неща. И никой не си прави труда да разчупи мисленето си и дори въобще да се позамисли. Не се лекува главоболието а това което го причинява. Не можем само да констатираме някакви "характерни" за тенерето проблеми. Това са си повреди и трябва да се открият причините за тях. А за свещите причината може да е една съвсем дребничка, скрита сред десетки възможни. И вместо да се събират впечатления и мнения се дъвчат едни и същи глупости. Един човек не може да измисли и пробва всичко. Но един, който е сменил бобина, друг, който е сменил електроника трети...всеки ако напише какво се получава, оправя ли се нещо, променя ли се, има някъкъв шанс да се стигне до някъде
Това като го прочетох, почти си помислих, че си схванал какво съм писал по-горе. Да, ама не. Щото докато си чел в началото на форума, вместо да вникваш в писаното, ти си си мислил "абе тея по-умни ли са от мен, че те ще ми казват как да си гледам машината".
Ами, колега, на мен не ми пука за твоята машина на колко цилиндъра работи и колко ти е нова свеща.
Казвам само, че съм разбрал откъде идват повечето проблеми на СТ-тата и съм го написал пред 1-2 години, може и повече. От 1 година не карам тенере и ми е все тая дали прекъсва или не.
« Последна редакция: Септември 25, 2008, 23:17:09 последно от RODRIGUEZ » Активен
taxito
ниво 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 191

« Отговор #1426 -: Октомври 02, 2008, 21:58:14 »

Taxito ако търсиш още термостат за СТ мога да ти кажа за едно СТ на части. Аз взех от него датчика за вентилатора. Very Happy Very Happy Very Happy
Тъкмо щях да ти казвам че ако те мързи да търсиш датчик можеш да сложиш ключе и да си го щракаш когато ти кефне. Ако не те мързи  Very Happy
Не съм сигурен че искам термостат втора употреба (с колко и докога ще е по-хубав от моя?) но кажи за тенерето, може да си харесам нещо друго. Пък и повод да почерпя бира да има  Very Happy
П.П. По повод част от писаното в последните 60 страници дето трябва внимателно да се чете давам един пример. Както споменах някъде по-горе, последните 4000 километра лагера на "пиньона" издаваше предсмъртни вопли. Най-вероятно защото не съм го сменил веднага след като взех мотора според съветите. Ама нали инат и не слушам, а и съм "по- умен от писалите тук", та взех че продължих да карам. И о, ужас. Сменям аз задната гума и сваляйки каплата лагера се изсипа. Ама нали съм инат и още по-умен, ами посъбрах му топченцата, понаредих ги, че и грес им сложих и взех че минах още 500 км. И смятам така да довърша сезона.
Та това го пиша по повод обвинвнията че не съм чел темата. Напротив, няколко пъти (всъщност това е кажи речи единствената тема във форума която преглеждам). И има много полезни неща. Но са някъде сред бозата. Ами не мога да се шашкам за елементарни неща щото някой така е написал или да се съгласявам  с мнението на някой само защото той смята че е прав. Не искам да се карам с никой, но си запазвам правото на собствено мнение, подплатено от 11 години на мотор, изпълнени с доста мазни  нощи в гаража и вече 9000 км със СТ-то за 6 месеца.  Very Happy
Активен
ivan_j
endurovarna.forumer.com
ниво 5
Неактивен Неактивен

81977525
« Отговор #1427 -: Октомври 03, 2008, 09:36:38 »

Тъкмо щях да ти казвам че ако те мързи да търсиш датчик можеш да сложиш ключе и да си го щракаш когато ти кефне. Ако не те мързи  Very Happy
Не съм сигурен че искам термостат втора употреба (с колко и докога ще е по-хубав от моя?) но кажи за тенерето, може да си харесам нещо друго. Пък и повод да почерпя бира да има  Very Happy
П.П. По повод част от писаното в последните 60 страници дето трябва внимателно да се чете давам един пример. Както споменах някъде по-горе, последните 4000 километра лагера на "пиньона" издаваше предсмъртни вопли. Най-вероятно защото не съм го сменил веднага след като взех мотора според съветите. Ама нали инат и не слушам, а и съм "по- умен от писалите тук", та взех че продължих да карам. И о, ужас. Сменям аз задната гума и сваляйки каплата лагера се изсипа. Ама нали съм инат и още по-умен, ами посъбрах му топченцата, понаредих ги, че и грес им сложих и взех че минах още 500 км. И смятам така да довърша сезона.
Та това го пиша по повод обвинвнията че не съм чел темата. Напротив, няколко пъти (всъщност това е кажи речи единствената тема във форума която преглеждам). И има много полезни неща. Но са някъде сред бозата. Ами не мога да се шашкам за елементарни неща щото някой така е написал или да се съгласявам  с мнението на някой само защото той смята че е прав. Не искам да се карам с никой, но си запазвам правото на собствено мнение, подплатено от 11 години на мотор, изпълнени с доста мазни  нощи в гаража и вече 9000 км със СТ-то за 6 месеца.  Very Happy

Всеки си кара мотора(и таксито) както си иска. Мотора си е твой, живота си е твой, карай си както си искаш. И ако някой наивник реши да те послуша - негова си работа.
Активен
bushido
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha Super Tenere
Публикации: 181

Ел. поща
« Отговор #1428 -: Април 20, 2010, 16:01:48 »

такаа - по всичко личи, че ще трябва да сменявам реле/регулатора. обаче сегашния е свързан директно (без букса) към кабелите на алтернатора, които са 3 на брой. някой знае ли дали има значение кой кабел, къде се сързва. естествено имам предвид 3те фази - за плюса и масата е ясно.
Активен
ivan_j
endurovarna.forumer.com
ниво 5
Неактивен Неактивен

81977525
« Отговор #1429 -: Април 20, 2010, 16:25:07 »

Трябва да свържеш белия с първа фаза, белия с втора фаза и белия с трета фаза  Very Happy
Ако имаше значение, щяха да са с различни цветове.
Активен
bushido
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha Super Tenere
Публикации: 181

Ел. поща
« Отговор #1430 -: Април 20, 2010, 16:34:17 »

ъъъ, как да различа 1ва, 2ра и 3та фаза Very Happy

и аз така предположих, но в менюъла при тестването на алтернатора дават че се мери съпротивлението м/у 1ва и 2ра и м/у 1ва и 3та, та затова реших да питам да не би 1ва фаза да е някаква по-специална.
Активен
NAIDEN
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: YAMAHA SUPERTENERE 750
Публикации: 19

XTZ750

Ел. поща
« Отговор #1431 -: Април 22, 2010, 07:58:23 »

колеги СТ понеже не ми се даваха 80лв. за нови въздушни филтри..(старите са оригиналните и можете да си представите в какво състояние са)..реших сам да си направя.Купих си някакъв възд.филтър от някакъв ОПЕЛ-10лв.,купих си един салам черен силикон-6лв. който го използват при изработката на стъклопакети(този силикон издържал най много на нераздуване от бензиновите пари).и така започвам......изкормвам старите филтри от плалтмасите,след което разрязвам новият филтър внимателно,залипям хартията със силикона и го оставям да изсъхне поне 3 дена защото съхне бавно особенно кадето е по дебел.Изрязвам няква метална мрежичка която ще е около филтъра и я залепям със силикона Very Happy  резултата е ясен-имам нови филтри за 16лв. и ми остана филтърна хартия за още един път да ги правя..........мога да сложа малко снимки(ако някой ми каже как става това че си нямам никва представа) Surprised
Активен
NAIDEN
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

XTZ750

Ел. поща
« Отговор #1432 -: Април 22, 2010, 12:22:39 »

ето и снимката на готовия филтър,сигурно не прилича на оригинален но върши същата работа,и то за 4лв. Very Happy
« Последна редакция: Април 22, 2010, 15:27:04 последно от RODRIGUEZ » Активен
the heavy
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha XTZ 750 Super Tenere'92 ; БАЛКАН С2'68г.
Публикации: 182

« Отговор #1433 -: Април 22, 2010, 18:16:47 »

Този силикон, с който си залепил филтрите е полеритан обаче за да държи то  мястото където се полага трябва да се обезмасли и да се намаже с праимър (това е специален грунд, който се ползва за основа на полеритана).Полеритана и птаимъра обикновенно се продават заедно-комплект.Ако си пропуснал подготовката има голяма вероятност след не дълъг период от време (2-3 месеца) да се разлепи (от болезнен опит).
Активен
ЧЕФО
THE UNBORN
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: ZX12R;CBR1100XX;KLX650;XTZ750;NT400;AN400;XJ750;CX500;CB400N;Tuareg125; и други
Публикации: 8777

Не помня думите на врага, а мълчанието на приятеля

« Отговор #1434 -: Април 22, 2010, 22:32:49 »

В общи линии нищо не си направил. Твърде рехава е "хармониката" на хартията. Сети се защо трябва да е гъста. Този рехав филтър ще се задръсти три пъти по-бързо. Very Happy На Трабанта филтъра е с по-ситно нагъната хартия и се получава по-гъста хармоника.
Не е зле преди да се действа да се анализират добре всички факти.
Активен
NAIDEN
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

XTZ750

Ел. поща
« Отговор #1435 -: Април 23, 2010, 10:56:39 »

такава подготовка не съм правил,само измих пластмасовите части със спирт.Силикона го взех от познат който прави дограми и не ми е споменавал за такъв грунд(явно не го използват).................що се отнася до гънките на филтъра занам че ще се задръсти по бързо поради по малката площ на филтриране-но пък как да дам 80лв.за фабрични(това са около 35 литра бензин) Very Happy     следващите ще станат по добри-почти заводски.......... Very Happy
Активен
ЧЕФО
THE UNBORN
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: ZX12R;CBR1100XX;KLX650;XTZ750;NT400;AN400;XJ750;CX500;CB400N;Tuareg125; и други

« Отговор #1436 -: Април 23, 2010, 13:16:51 »

Не, няма да се задръсти просто по-бързо, а ще се задръсти за норматив. Давам му максимум 2000км. Ако ще правиш филтри на всеки 2000км. и ще стоиш по 2-3 дена без мотор по сред лято какъв по дяволите е смисъла? wall То ако ще е така, по-добре си плати парите и си карай 10000км. без да се занимаваш с глупости. А най-добре просто го направи с подходяща хартия и както трябва, така, че да издържи 10000км. Не става въпрос за парите, а за некачествената изработка. Като ще го правиш самоделно, поне го направи, както трябва, иначе просто се губи целия смисъл. Surprised И аз съм си правил сам филтри, но моят си беше гъст, като оригиналния. Този твоят филтър сега пропуска по-малко въздух и ти убогатява сместа. По-малкото площ на хартията означава по-малко дупчици през които да минава въздуха. Тоест сегашния ти филтър пропуска толкова въздух, колкото един оригинален, но задръстен филтър. Тоест резултата е НУЛЕВ!!! Не си постигнал нищо. Surprised На твоер място няма изобщо да го сложа на мотора, а просто ще го изтърбуша и го почвам на ново и този път с подходяща гъстота на гънките. Surprised
« Последна редакция: Април 23, 2010, 13:22:06 последно от ЧЕФО » Активен
generala
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: honda trans alp
Публикации: 213

generala_30@abv.bg generala
Ел. поща
« Отговор #1437 -: Април 23, 2010, 21:48:03 »

Very Happy  Ако мога да помогна с темата "въздушен филтър". Във всеки голям град има фирми които продват пневматични изделия и оборудване за промишленоста или магазини за земеделска техника. Та тези фирми успешно приемат и изработват по поръчка доста добри филтри на добри цени. Просто носите старрия си филтър те вземат размерите и за седмица имате нов такъв.
Дано да съм помогнал....
« Последна редакция: Април 23, 2010, 23:16:56 последно от RODRIGUEZ » Активен
ЧЕФО
THE UNBORN
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #1438 -: Април 24, 2010, 14:22:44 »

Съжалявам и се извинявам за затритите постове!!!
Просто темата е за споделяне на опит, а не на търговска информация!!!
Вие създавате тази тема, а после "пискате" че е писано за нещо ценно, но от едиколкото си страници било трудно да се намери!!!
Ако желаете, спирам да трия ненужните постове, но после да не чувам за зелената метла!?!

П.п. По въпроса за веригата и зъбните колела!?!
Само веригата се сменя!!! Има зъбни колела, които са набити на валовете!!! Ако трябва и тях да сменяш, се сети, че има зъбно колело и на коляновия вал!?! Very Happy

Като създател на темата, (ако имам някаква дума изобщо) съм на мнение, че на мен лично ми допада как Родри се грижи за нейната чистота и полезност. Давай в същия дух. Mad
Активен
NAIDEN
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

XTZ750

Ел. поща
« Отговор #1439 -: Април 29, 2010, 06:42:56 »

на предната спирачна помпа на(ръкохватката) гумичката се е скъсала и скоро ше трябва да я сменям с нова поради опасност да влезе прах и да скапе всичко вътре в помпата...та въпроса ми е имали взаимозаменяеми такива от други мотори или да поръчвам от ямаха,и ако има какви са и размерите за да си я взема предварително а не да си разглобя мотора и да тръгна да търся Surprised   предварително благодаря...... Very Happy
Активен
Страници: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 126   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилOff-Road (Модератор: RODRIGUEZ)Тема: Фен-клуб XTZ750 SUPERTENERE!!!

Online Store
A-Pro FLENDER - orange
A-Pro FLENDER - orange

Цена: 764.2лв.

Dyablex SPRINT
Dyablex SPRINT

Цена: 206.1лв.

A-Pro Nos
A-Pro Nos

Цена: 184.5лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.857 секунди с 21 запитвания.