Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилOff-Road (Модератор: RODRIGUEZ)Тема: Какво е Honda Transalp и има ли почва у нас?
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 53   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Какво е Honda Transalp и има ли почва у нас?  (Прочетена 66517 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
chanev
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Africa Twin RD04
Публикации: 306

« Отговор #240 -: Март 12, 2010, 00:32:04 »

Забравих да спомена, че отвора, който се пробива през щуцерчетата е 2 мм!
Активен
forest
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Transalp XL600Vw '98
Публикации: 116

Гат каръм псуам пешеодците а гат одя пеш шафьорите

« Отговор #241 -: Март 13, 2010, 21:19:37 »

Нека да споделя какви ги свърших днес аз с моя оборотомер, оказа се че моята хонда е с две бобини и със по новият комутатор, и оборотомера нормално взима импулс не от бобините а от комутатора, което предполагам вътрешно е подведен пак импулс от минус на една от бобините през някакъв елемент, та този импулс го нямаше при работещ мотор, аз си по експериментирах малко и подадох към оборотомера импулс от минуса на дясната бобина през един кондензатор 100nF/350V към оборотомера и той заработи, излязох и покарах мотора около 20км. оборотомера си работеше за мен нормално, аз все пак не съм виждал как би трябвало да работи оригинално .. но на празен ход показва 1000-1500 мин -1 при нормално каране като моето (аз карам като пенсионер) оборотомера стой около 3000-4000 мин -1. За сега съм закрепил хвърчащо кондензатора и ще покарам да видя какво ще се получи, ако се задържи без да изгори нещо ще го закрепя по-здраво!
Кофти е че комутатора е залят със смола и не може да се видят чарковете в него щях да разбера какво не му е наред! 
Активен
malinmalin
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: honda transalp
Публикации: 150

Ел. поща
« Отговор #242 -: Март 14, 2010, 10:36:41 »

Mad Mad Mad
Активен
forest
ниво 3
Неактивен Неактивен

« Отговор #243 -: Март 14, 2010, 16:02:41 »

Още един тъп въпрос.... заиграх се със оста на задното колело, стори ми се че не е съвсем симетрично отстоянието и от двете страни на вилката, та въпроса е до колко точно и прецизно трябва да се напаснат двете отстояния на оста от края на вилката, и как се отразява това на вървенето на мотора, има ли някакви признаци ако оста не е добре центрована? Нямам много впечатления от мотора и ми се струва че има едно играене или по скоро потрепване когато се накланям в завой , може и да е от гумите но не мога да преценя.   
Активен
pintata
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

Ел. поща
« Отговор #244 -: Март 14, 2010, 16:46:37 »

И аз го имам от скоро мотора като теб и ми се наложи да свалям задната гума за да обърна посоката. Ако всичко си е оригинално по мотора - растоянието си е разделено между вилките с втулка. Не трябва да има лувтове ако всичко е стегнато. Лесно се вижда къде клапче, дано не са лагерите. На обтегачите за веригата има белези и така реулираш колелото да е еднакво от двете му страни.Аз помпам гумите 2,2 но при всеки е различно теглото.
Активен
generala
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: honda trans alp
Публикации: 213

generala_30@abv.bg generala
Ел. поща
« Отговор #245 -: Март 14, 2010, 22:25:41 »

Very Happy Както каза колегата по горе...гумата е не симетрично центрована на вилката...Ако не се лъжа е гумата е изместена дясно на вилката по посока на движение на мотора заради задната зъбчатка която заема доста място в лявата част на вилката...Виж си дистанционите втули те са 2 броя/лява и дясна/ дали са там и дали не са разменени местата им. Виж и съосието на предна и задна зъбчатка с веригата трябва да са в една равнина. Много е важно белезите по опъването на веригата да са еднакви. вдигни си задната гума на стоика и виж им ли луфт в лагерие,,,аз мисля че имаш разбит лагер щом имаш треперене на гумата при завои...и виж също рорацията на задната си гума че и предната,,,,
това е от мене дано съм полезен
аз таз събота и неделя бях зает/извън града/ и нищо не съм бутал по моя транс алп..
Активен
pintata
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

Ел. поща
« Отговор #246 -: Март 15, 2010, 13:26:31 »

Здравей , генерале ! Ти с доста неща си се сблъсквал и за това искам да те попитам нещо. Гумите ми са на два сезона, задната - бразилска, предната - тайвантска. Предната се износва неравномерно - на трапчинки , при положение че има много добро съосие между гумите. Нямам логично обяснение на това. Освен да не става въпрос за калпав материал. Благодаря за вниманието!
Активен
malinmalin
ниво 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 150

Ел. поща
« Отговор #247 -: Март 15, 2010, 14:27:29 »

карана е мека за това така се е износила
Активен
generala
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: honda trans alp
Публикации: 213

generala_30@abv.bg generala
Ел. поща
« Отговор #248 -: Март 15, 2010, 14:43:46 »

Very Happy  Както каза колегата по горе гумата е карана мека, но мога да добявя че честата употреба/рязко спиране може и без провлачване на гумата/ на спирачките довежда до неравномерно износване. Щом гумата ти е нова няма страшно карай спокоино и проверявай налягането в тях, но пък ако имаш от тях тресене на мотора при висока скорост трябва да се мисли нещо.
Аз още си чакам маншончетата /които зорлем съсипах/ закриващи направляващите на спирачните апарати и да ги зглабям вече с новите накладки...   Very Happy
Активен
forest
ниво 3
Неактивен Неактивен

« Отговор #249 -: Март 15, 2010, 21:14:54 »

Как се разбира дали е износен съединителя...?, моя отделя в първите 5-10 мм. от хода на ръчката а жилото е отпуснато до край, сигурно от както е станал мотор не е баран, гледам на километража пише 42000км. но не ми се вярва да са реални ...
Активен
forest
ниво 3
Неактивен Неактивен

« Отговор #250 -: Март 15, 2010, 22:00:15 »

Мъчи ме още един въпрос, предстои ми да го декларирам в данъчното, мислех си да извадя документ че мотора има катализатор, обаче гледам по ауспуха и никъде не се вижда да има такова нещо. Някой може ли да каже дали изобщо има катализатор модела от '98 ?
Активен
liuboo
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: HONDA transalp xlv 600
Публикации: 8

мотора да върви рибата да кълве друго не ме инте

« Отговор #251 -: Март 16, 2010, 22:43:25 »

IOTOFF стига си скромничил (мълчал) а я пусни снимки на творението което си направил с транса.!!! Станал е много интересен и различен,поздравявам те Mad.Готови ли сте за 22-ри за Бачково за мои лош късмет почивам и ще ме хванат на работа и само ще гледам без да карам а времето го дават над 20гр.завиждам на всички които ще отидат..
Активен
iotoff
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: transalp 650 и доста ретромотоциклети
Публикации: 257

« Отговор #252 -: Март 18, 2010, 19:35:17 »

Ееее веднага да ме издадеш Very Happy. А и не съм направил кой знае какво, само нова шарка Very Happy.
снимки по на татъка, че сега е много кален Surprised.
Активен
Lazo
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: HONDA TRANSALP 650
Публикации: 36

Ел. поща
« Отговор #253 -: Март 18, 2010, 20:49:25 »

хаха и аз маи го мярнах онзи ден  Very Happy
Активен
Georgi_Balashev
0888954056
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha wr250f
Публикации: 511

Mерак се гаси с пари

236154888
WWW Ел. поща
« Отговор #254 -: Март 18, 2010, 21:49:47 »

Здравеите, някой може ли да ми каже номерата или размерите на лагерите на тройниците,мотора е  Трансалп 89год. Търсих ги из нета, но нищо не открих..

Mad Mad Mad
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 53   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилOff-Road (Модератор: RODRIGUEZ)Тема: Какво е Honda Transalp и има ли почва у нас?

Online Store
A-Pro TRIP
A-Pro TRIP

Цена: 305.2лв.

A-Pro - IBIZA  колан
A-Pro - IBIZA колан

Цена: 44.0лв.

Pirelli Diablo 190/50 ZR17
Pirelli Diablo 190/50 ZR17

Цена: 259.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.372 секунди с 21 запитвания.