Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратРемонт, тунинг, въпроси, моточасти и аксесоари (Модератор: kokoVmaxa)Тема: Прераждане или съживяване на една машина
Страници: [1] 2 3 ... 10   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Прераждане или съживяване на една машина  (Прочетена 16543 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
БИЖО БИЖЕВ
Който оцелее ще закусва !!!
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: kTm
Публикации: 744

Тъпанар най ужасен и кросар

« -: Юли 11, 2008, 12:24:49 »

Здравейте колеги, надявам се темата да е в точни раздел ако ли не моля модераторите да я преместят в правилния раздел.Благодаря предварително.

Сагата ми започва много отдавна но ще караме по бързата процедура Very Happy
Преди месец време смених колата си за мотор Кавазаки Зх9Р 96/97г. 
Мотора е в окаяно състояние и се налага реставрация за да може изобщо да се движи по пътищата.
Докарах го от Пловдив до София с едно камионче, разтоварих го в двора на сервиза ми и веднга започнах да си правя списък с нужните ми части. Smile Списъка се оказа доста голям но това не помрачи ентусиазма ми да върна машината към нов живот.
Ако се чудите защо е точно Кава ви казвам веднага- Първата ми машина беше такава и ми легна на сърце, няма да ме разубедят хората които ще ми кажат - Рамките се пукат, Валовете им се трошат и още хиляди други причини..това е...аз искам да е зелено и бързо Very Happy Чувствам се най удобно върху Кава, все едно съм седнал вкъщи на дивана и гледам как Ханс Соло минава в 2-ра светлинна  Very Happy Smile ....
Стига базици малко работа сега...
Мотора дойде непалещ и в незнайно състояние.Разглобих го целия - намерих няколко спукани легла за ботове, стартер който върти със съмнение за превъртял бендикс, инсталация трагична, спукан капак на помпата за съединитела, липсващи жила на газта, потрошени спойлери, без фарове и мигачи, ръкохватки от скутер Sad и още хиляди - хиляди проблемчета.....
Та в тази темичка ще се опитвам да пиша и да ви държа в течение на моя проект, както и да описвам най подробно кое и как го правя.

П.С по късно ще кача снимки да ги разгледате  Smile

Ще се радвам ако ми помогнете с информация от къде да си намеря нужните ми части  Smile
« Последна редакция: Юли 18, 2008, 00:41:56 последно от БИЖО БИЖЕВ » Активен
БИЖО БИЖЕВ
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: Юли 11, 2008, 12:35:26 »

снимките на мотора

както се вижда мотора е син а по талон е ЗЕЛЕН Sad Sad

Мерси за хелпа Smile

« Последна редакция: Юли 11, 2008, 13:35:57 последно от БИЖО БИЖЕВ » Активен
cecko
www.nwmotors.net
ниво 5
Неактивен Неактивен

Публикации: 557

only ninja can beat ninja

320678385
Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 11, 2008, 13:20:53 »

http://forum.moto-zone.bg/index.php/topic,20223.0.html Ако пак не успееш прати ги на cvetanovi@mail ще ги кача. Евала за ентусиазма Very Happy
Активен
FIFO
What happens in my garage, stays in my garage!
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: RV4, EN 500, LTZ400, KMX 125R
Публикации: 574

« Отговор #3 -: Юли 11, 2008, 15:09:11 »

wow  Sad  Sad  Sad
под този мотор можеш да си прекараш цялото лято и пак не е сигурно че ще намериш всичко
иначе модела е  Mad
Активен
БИЖО БИЖЕВ
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Юли 11, 2008, 15:54:26 »

нещата вече не са така трагични, спойлерите съм ги дал за лепене и боя..
Мотора го свалих и основно прегледах..общо взето бавно бавно напредвам
Важното е че го спасих от тотализиране, надеждата ми е да го запаля до края на сезона а после вече сериозно ще се занимая с него  SmileМотора е Ц1 но спойлерите са кит за Ц2 и затова изглежда така...
Търся си някой неща, ако няокой може да помогне да свирка бирата е от мен  Very Happy

РАДИАТОР ВОДЕН
КАПАК МАЛЪК ПИНЬОН -кадето седи помпата на съединитела
СТЕПЕНКИ 2 БР. -предните
ЛОСТ ЗА СКОРОСТИ
ЕЛ.ИНСТАЛАЦИЯ - ако някой има читава
Активен
Pepy86_GSXR
Павел Евгениев Павлов
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX-R 1000 K4 :)
Публикации: 1057

Ел. поща
« Отговор #5 -: Юли 11, 2008, 16:35:42 »

Братле ,чака те супер много работа. Интересно ми е накрая на какви пари щети излезе всичко след като завършиш окончателно Surprised
Все пак успех ти пожелавам в начинанието  Mad
Активен
DEICIDE
нова регистрация -cide...
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: ZX-7R P2
Публикации: 567

Съжелявам, DEICIDE, съществува забрана, която не т

« Отговор #6 -: Юли 11, 2008, 17:32:23 »

и аз имам подобен проблем кат твоя до сега ми отнема 3 месеца и  оште несъм  готов ама си заслужава. Като го оправя ша пусна и аз снимки Very Happy Smile                                           ПП:на моменти ша ти иде да го почнеш с чука,ама..... Smile
Активен
petar4o
Инкен бидон
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha YZF 750
Публикации: 126

Ел. поща
« Отговор #7 -: Юли 11, 2008, 19:16:37 »

Eвала брато ще ти коства много работа и нерви ама като стане ще се гордееш с тази машина късмет Very Happy
Активен
witchery
отровна гъба
ниво 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 218

AWO 425 T

Ел. поща
« Отговор #8 -: Юли 11, 2008, 20:20:09 »

Един познат може да ти намери някои неща - сигурна съм, че има степенки и скоростен лост  Very Happy Пратих ти телефона му на лично.
Успех!!!
Активен
БИЖО БИЖЕВ
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Юли 11, 2008, 20:59:33 »

благодаря за подкрепата колеги  Very Happy наистина ще ми трябва.
А относно колко ще излезе - нямам си на идея но това е без значение за мен защото го правя за себе си, а кефа цена няма Smile Smile Чука няма да взема защото ми е мил, виж ако беше някое АУДИ  Sad Sad а и аз си имам малко сервизче и пари за труд не давам, правя си всичко сам Very Happy проблема ми е само  времето че вечно не ми достига.А мотора нали е при мен това е най важното....гледам си го като малко детенце, редовно си го завивам и проверявам... Very Happy

да питам някой има ли си на идея алтернатора с регулатор ли е вътре или регулатора е изнесен някъде по опашката
Активен
sme6ko
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha XT 600E
Публикации: 241

Пурко

« Отговор #10 -: Юли 11, 2008, 21:42:33 »

Някъде в мобиле бг гледах такъв на части беше преди 2 месеца но ако искаш провери. Опитай и при Емо от Дупница.Завиждам ти направо, аз преди 3-4 години слизах в гаража и нощес за да чопля по мотора а сега само една работа работа работа и нямам време за нищо.Искренно ти желая успех.
Активен
tzssv
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha YZF-R6 RJ03
Публикации: 4365

Ел. поща
« Отговор #11 -: Юли 11, 2008, 22:22:17 »

Мога отсега да ти кажа какво те очаква: Много много много работа и разправия.
Ще се запознаеш с цените на частите и свят ще ти се завие (в най-добрият случай). Най-евтини са ти мигачите  Very Happy От там нататък е
Този мотор ми се вижда мнооого препатил, Бижев.
Чудя се кой е пробил ония дупки отляво в рамата? Тоо па ако е знаел кво прай, tzssv да не ми е името  Surprised Ако са от падане - лоша работа. Ти сигурен ли си че рамата не е крива?
Не е хубаво, че не знаеш състоянието отвътре. Ако снимаш отблизо рамката и опашката без тенджурите, ще можем да огледаме положението.
Ако има скъсани болтове, но алуминчетата са на мястото си без да са криви, наранени и са прави, да знаеш, че някой се е правил на майстор преди теб и не се знае какво и колко е изакал.

Знам че обичаш да се занимаваш с такава техника, така че ти желая приятни часове (месеци ще са) в работа! Прави го бавно, както каза - за себе си.

Активен
БИЖО БИЖЕВ
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Юли 13, 2008, 10:51:31 »

заигравката подължава Very Happy
седалките са дадени за претапициране и скоро ще изглеждат като новички
сега изглеждат така - предна
- задна  Sad

също вчера дойдоха и още придобивки за което благодаря на хората които ми помогнаха да ги намеря нещата толкова бързо  Very Happy

- опаааа  мигачи и вешън стопове Very Happy

- предни степенки  Very Happy за съжаление без триъгълните стойки които най вероятно ако не намеря ще режа от няква стомана
Активен
kiril kirilov
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: R-1, signus 125 87г, АWО S, КR-50, IFA ВК 350 и KLR 250
Публикации: 1495

Винаги може и още.......... Бургас

« Отговор #13 -: Юли 15, 2008, 23:45:19 »

Сигурен съм, че ще успееш, мойто ФЗРче навремето започнах от една рама от 1000ка , двигател 750, ел инсталация от ФЗ, предна капла от ЗЗР-600, задна от РФ-900 и ...........................много "мерак"......
Активен
БИЖО БИЖЕВ
ниво 5
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Юли 17, 2008, 11:47:45 »

Спойлерите вече са боядисани и са при мен - снощи ги взимах и ще пусна днес снимка, цвета е убийствено ЗЕЛЕН  Very Happy
Остана ми още малко, снощи свързах водната система и за сега течове няма Smile маслената система и тя е готова Smile остана ми най големия проблем да си намеря или да си направя А-образните триъгълни стойки за предните степенки  Sad Sad ако накой има да свирка ако ли не ще си направя от стомана...
Имам да наредя ел.инсталацията, масло, накладки, спирачна течност едни гуми, седалките ще са готови утре и да видим каква съм я свършил...Но всичко по реда си
 Very Happy
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 10   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратРемонт, тунинг, въпроси, моточасти и аксесоари (Модератор: kokoVmaxa)Тема: Прераждане или съживяване на една машина

Online Store
A-Pro CENTAUR green
A-Pro CENTAUR green

Цена: 391.2лв.

Dyablex - MASTER
Dyablex - MASTER

Цена: 124.1лв.

Dyablex SPRINT
Dyablex SPRINT

Цена: 206.1лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.388 секунди с 20 запитвания.