Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилШосейни - суперспорт/спорт/турист (Модератор: zlati)Тема: Фенове И Собсвеници на Honda VFR !
Страници: 1 ... 5 6 [7]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Фенове И Собсвеници на Honda VFR !  (Прочетена 8855 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
OVERCOME
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: CBR 919 RR
Публикации: 15

Ел. поща
« Отговор #90 -: Септември 15, 2011, 15:34:58 »

Колеги, интерсува ме размера на шарнира на VFR 800 в частта която се захваща към двигателя.Има ли разлика в по ранните модели VFR 800 и по късните?
Активен
Battalion
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: honda vfr 400 r
Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #91 -: Септември 30, 2011, 07:15:14 »

Здравейте Smile
От скоро съм собсвеник на VFR 400 R NC24  Very Happy
Това ми е първи мотор и затова се извинявам предварително ако питам глупави въпроси Smile
Имам проблем с паленето , проверих свещите- дават искра и луфтомера показа луфт както трябва и реших че не е от тях Smile сега предстои да сваляме карбураторите и да ги чистим понеже година и нещо е седял в гараж мотора преди да го купя и 100% е ще трябва чистене Smile По време на свалянето на резервоара ми стана странно едно нещо - когато откачих маркучите беше в положение OFF , но после решихме да източим бензина (поне съседа да си кара с него) врътнах кранчето на ON , но не започна да тече ... пробвах и на резерва , но пак нищо не стана... Питането ми е дали когато пусна на ON кранчето трябва да почне да тече или когато двигателят работи си създава вакум който си смуче от резервоара Smile Идеята ми е да знам дали е запушено кранчето или просто е нормално да не тече Smile
Благодаря Ви предварително Smile
Активен
Stuman
Red Brigades
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: спестява за VFR :)
Публикации: 1661

Почистване и синхрон на карбуратори

349375756 spawn4@abv.bg
« Отговор #92 -: Септември 30, 2011, 07:48:46 »

Не знам какво ти е кранчето, но по принцип доколкото съм срещал са два вида.

1. Кранче в което не влиза вакуум от двигателя. Има следните положения:
   ON - бензина тече свободно до резерва
   RES - резерва, която също тече свободно
   OFF - спрян

2. Кранче в което влиза вакуум от двигателя. За да тече трява да работи. Има следните положения:
   ON - бензина тече само при създаден вакуум до резерва
   RES - резерва, която тече при създаден вакуум
   PRI - тече принудително свободно без наличие на вакуум включително и резерва.
Активен
Battalion
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: honda vfr 400 r
Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #93 -: Септември 30, 2011, 07:54:10 »

ON,OFF,RES ми е благодаря  Very Happy
Значи е запушено и може заради това да е спрял да пали  Very Happy
Ще го разглобя да го почистя.
Активен
Stuman
Red Brigades
ниво 5
Неактивен Неактивен

349375756 spawn4@abv.bg
« Отговор #94 -: Септември 30, 2011, 08:44:59 »

ON,OFF,RES ми е благодаря  Very Happy
Значи е запушено и може заради това да е спрял да пали  Very Happy
Ще го разглобя да го почистя.

Възможно е! Особено ако ти е много ръждясал резервоара.  Very Happy
Активен
FIFO
What happens in my garage, stays in my garage!
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: RV4, EN 500, LTZ400, KMX 125R
Публикации: 558

« Отговор #95 -: Септември 30, 2011, 10:17:32 »

Продавам си моторетката
Активен
kudritch
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda vf 750 Sports
Публикации: 30

ХОНДА ВФ 750 СЕЙБЪР 85г.

242381794
Ел. поща
« Отговор #96 -: Ноември 17, 2011, 20:23:31 »

Здравейте,аз искам само да вметна,че може кранчето да си е със "он","оф" и "рез" и пак да е със вакум,но ако има вакум винаги трябва да има втори,а някой път и трети маркуч след резервоара.Аз съм със "сейбър" и съ ТАКА.  Very Happy
Активен
suzukigsx
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda cbr 600 f4 '99
Публикации: 198

Ел. поща
« Отговор #97 -: Ноември 17, 2011, 21:37:02 »

Здравейте Smile
От скоро съм собсвеник на VFR 400 R NC24  Very Happy
Това ми е първи мотор и затова се извинявам предварително ако питам глупави въпроси Smile
Имам проблем с паленето , проверих свещите- дават искра и луфтомера показа луфт както трябва и реших че не е от тях Smile сега предстои да сваляме карбураторите и да ги чистим понеже година и нещо е седял в гараж мотора преди да го купя и 100% е ще трябва чистене Smile По време на свалянето на резервоара ми стана странно едно нещо - когато откачих маркучите беше в положение OFF , но после решихме да източим бензина (поне съседа да си кара с него) врътнах кранчето на ON , но не започна да тече ... пробвах и на резерва , но пак нищо не стана... Питането ми е дали когато пусна на ON кранчето трябва да почне да тече или когато двигателят работи си създава вакум който си смуче от резервоара Smile Идеята ми е да знам дали е запушено кранчето или просто е нормално да не тече Smile
Благодаря Ви предварително Smile
аз до скоро също карах такъв вфр,както и да въртиш кранчето бенз не би трябвало да тече при изгасен двигател.Ако имаш проблем с паленето може да е от вакуума .На мен ми се беше случило следното паля и мотора работи около 1-2 мин и после постепенно изгасва и след това няма палене,дърпаш буташ не пали.като мине известно време пак пали и след 1-2 мин нещата се повтарят.След дълги и обстоини прегледи се ока за че маркуча за вакума ми е прегънат  Surprised
Активен
djuspera
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda VFR 750 rc36 I
Публикации: 9

Ел. поща
« Отговор #98 -: Декември 12, 2011, 23:33:25 »

Razz
Здравейте , може би тук трябва да задам моя ?.Вече съм с 2-ри vfr 750 rc36 - та и аз съм от феновете на vfr,но имам проблем(май само аз) мотора не се разгъва добре след 5000 оборота.НЕ Е регулатора,това го проверих,сега се натъкнах на иглата в карбураторите.Тя изглежда е от vfr 750 rc36II,там карбураторите са 2-ро поколение и са различни.Ако някой се е е... с тия неща моля да пише. Номера на карбуратора е VD J4A.В интерес на истината и аз никога не съм имал проблем с vfr-a,мисля че са корави ,но тоя ми стопи лагерите  Surprised
Активен
djuspera
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda VFR 750 rc36 I
Публикации: 9

Ел. поща
« Отговор #99 -: Декември 18, 2011, 13:50:40 »

Razz Хайде пичове помагайте - игли за карбураторите на vfr 750 rc36-1.От къде да купя,как изглеждат(на снимка-имам мануал ,но там не е достатъчно ясно)моите да от следващия модел rc36-2.Мисля че те са причината да не развива нормална мощност след 5000 об. Ако имате други идеи -моля СЪВЕТВАЙТЕ!!!

Само да спомена че тази по-долу е на моя мотор - КОЕТО СПОРЕД МАНУАЛА НЕ Е ОТ ТОЗИ МОДЕЛ :

Активен
Stuman
Red Brigades
ниво 5
Неактивен Неактивен

349375756 spawn4@abv.bg
« Отговор #100 -: Декември 18, 2011, 17:28:58 »

Колега имам карбове от 750ФЛ 1990 моношарнир. Мотора до последно си работеше перфектно с тях. Ако имаш интерес пиши на лично, за да се разберем нещо.  Very Happy
Активен
kiril kirilov
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: R-1, signus 125 87г, АWО S, КR-50, IFA ВК 350 и KLR 250
Публикации: 1505

Винаги може и още.......... Бургас

« Отговор #101 -: Вчера в 21:48:30 »

Мой близък приятел, фен на ВфР, реши тази зима да си запълни времето с подобряване стабилността на любимата си машинка, ВФР 800 2001г. Проекта, в който участвам активно и аз, включва замяна на предница (амортисьори триъгълници, джанта,  спирачни апарати и калник) от Р-1 2000г и заден амортисьор от ЦБР 954, както и преправяне на комбинираната спирачна система. Поради желанието на "моя човек" да запази предишната си стойка на мотора, използвахме цяло кормило от Дайвершън 600 и захвати от ендуро мотор (неизвесно какъв - намерихме ги в гаража на приятел). За да остане оригиналния контактен ключ и за да се заключва нормално кормилото се наложиха някои промени по горния триъгълник от Р-1 (ликвидация на оригиналния захват на конт. ключ) и изработване на планка от 4мм-рова ламарина. Тя подсили и местата за захват на държачите на кормилото и послужи за захващане на ориг. конт. ключ. Най-вероятно утре или в неделя предстои да зглобим вече боядисаните детайли и мотора най сетне да застане отново на две гуми  - смятам да направя и публикувам снимки............
« Последна редакция: Вчера в 21:50:26 последно от kiril kirilov » Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилШосейни - суперспорт/спорт/турист (Модератор: zlati)Тема: Фенове И Собсвеници на Honda VFR !

Online Store
A-Pro TRIP
A-Pro TRIP

Цена: 305.2лв.

A-Pro - IBIZA  колан
A-Pro - IBIZA колан

Цена: 44.0лв.

Pirelli Diablo 190/50 ZR17
Pirelli Diablo 190/50 ZR17

Цена: 259.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.391 секунди с 21 запитвания.