Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратМото енциклопедия (Модератор: Terziev)Тема: Почистване на материалите от естествена кожа.
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Почистване на материалите от естествена кожа.  (Прочетена 18449 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
ildivvy
Suzuki GSX 750 fen forever !
ниво 5
Активен Активен

Мотор: Yamaha FZ6S Fazer 04'
Публикации: 689

« Отговор #15 -: Април 06, 2010, 17:55:43 »

За това,последното питане имам отговор.Купих си от LOUIS-a 2в1 препарат за кожени облекла (мисля,че беше "Effax").Смес от почистващ "сапун" и различни омекотяващи,подхранващи,хидратиращи,предпазващи съставки и масла.Изпробвах го вече на няколко якета и съм страшно доволен.Едновременно почиства и "профилктира" кожата.Не е скъп.
Активен
Painter
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Daimler Steyer Pooh 50cc, Honda Bros
Публикации: 420

!

« Отговор #16 -: Април 06, 2010, 18:50:46 »

Пробвах това с вестник и ютия, проблема идва от това, че е велур и оставя мазно петно и него не знам как да отстраня.

Намокри отстрани на петното с вода за ограничаване.
Вземи медицински бензин (чист, не от бензиностанция)с памуче намокри добре петното. После приглади с топла ютия през 2-3 ката тоалетна хартия (безцветна)  Повтори докато извлечеш восъка. Бензина ще го разтвори. Не използвай вестник или печатани цветни салфетки, защото има вероятност печатарското мастило да пусне цвят  Very Happy
Активен
jazovetza
GSM:0885022828
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: YAMAHA SUPER TENERE 750,YAMAHA CIGNUS-125,SUZUKI-SEPIA 50
Публикации: 1827

НИТО ДЕН БЕЗ БИРА

« Отговор #17 -: Април 06, 2010, 19:22:30 »

Що не пробваш с влажна кърпа?
Така и правя до сега, но не съм доволен много от ефекта!
          Тоалетно мляко--------1.30лв Mad Mad Mad MadПочиства и подхранва Very Happy Mad
Това трябва да се пробва и да видя дали ще е по-добре? Surprised Smile
А относно препарата в ЛУИС,зная за него и вече от няколко места отзивите са добри...явно трябва да опитам от всичко по-малко и което най-много ми допадне с това ще цапотя кожата.... Smile Smile Smile
Активен
to4nia
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: k7 1000
Публикации: 74

« Отговор #18 -: Август 30, 2010, 13:05:39 »

Имам бял екип от естествена кожа,насекомите ги почиствам след всяко каране,но остават едни малки петна(чарвенички и оранжавички)който направо ми изкарват нервите!Сякаш са се впили в кожата и не искат да се махат!Незнам как да ги махна,същевремено трябва да внимавам да не съсипя екипа от търкане!Някой да е успял да ги махне,и с какво? Днес ще отида до химическото чистене да ги питам и тях!
Активен
jazovetza
ниво 5
Неактивен Неактивен

НИТО ДЕН БЕЗ БИРА

« Отговор #19 -: Август 30, 2010, 16:05:07 »

Имам бял екип от естествена кожа,насекомите ги почиствам след всяко каране,но остават едни малки петна(чарвенички и оранжавички)който направо ми изкарват нервите!Сякаш са се впили в кожата и не искат да се махат!Незнам как да ги махна,същевремено трябва да внимавам да не съсипя екипа от търкане!Някой да е успял да ги махне,и с какво? Днес ще отида до химическото чистене да ги питам и тях!

Опитай с Вениш :

http://vasilevsisin-ltd.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=122&category_id=110&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=8
Активен
BGRIDER
ниво 5
Неактивен Неактивен

Публикации: 541

WWW Ел. поща
« Отговор #20 -: Август 30, 2010, 16:25:56 »

http://www.bgrider.com/products.php?id=59&product=399
Това е много хубав продукт - от естествени материали...и с добра миризма. Подхранва и почиства кожата.Има същото и за черна кожа.
Активен
jazovetza
ниво 5
Неактивен Неактивен

НИТО ДЕН БЕЗ БИРА

« Отговор #21 -: Август 30, 2010, 16:54:42 »

http://www.bgrider.com/products.php?id=59&product=399
Това е много хубав продукт - от естествени материали...и с добра миризма. Подхранва и почиства кожата.Има същото и за черна кожа.

Момчето по-горе си търси препарат за почистване на петна, а не за повърхностно почистване и подхранване на кожата! Very Happy А и това е с бая дебела цена. На пазара Кирков има истински продукт за обработване на кожени неща и то с цена не повече от 3 лв. Ето го и нагледно:

« Последна редакция: Август 30, 2010, 16:57:55 последно от jazovetza » Активен
to4nia
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: Август 30, 2010, 17:59:53 »

Кофтито е,че съм от Русе! Туй мазило става ли за бяла кожа(изпробвал ли си го)тоест трябва сигурно да има различни цветове?
Активен
jazovetza
ниво 5
Неактивен Неактивен

НИТО ДЕН БЕЗ БИРА

« Отговор #23 -: Август 30, 2010, 19:21:10 »

Кофтито е,че съм от Русе! Туй мазило става ли за бяла кожа(изпробвал ли си го)тоест трябва сигурно да има различни цветове?
Кофти, защото е черно на цвят, но не съм проверил може и да имат и безцветно такова?! Surprised
Активен
Painter
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Daimler Steyer Pooh 50cc, Honda Bros
Публикации: 420

!

« Отговор #24 -: Септември 01, 2010, 17:41:25 »

Колега to4nia, внимавай с химическотго чистене, че някои бои тръгват от трихлоретилена.
Като го почистиш, намажи го с някакъв препарат който ще направи тънък филм върху лака на кожата, така налепите от най-различно естество ще падат лесно заедно с този слой  Very Happy
Активен
Gandi-85
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 31

« Отговор #25 -: Септември 01, 2010, 19:58:49 »

Е те точно тея боклуци от 2 лв са върхът.....абе що се излагате
Активен
jazovetza
ниво 5
Неактивен Неактивен

НИТО ДЕН БЕЗ БИРА

« Отговор #26 -: Септември 01, 2010, 21:11:30 »

Е те точно тея боклуци от 2 лв са върхът.....абе що се излагате

Когато изпробваш нещо, тогава се обаждай мъжаго и е евтино защото е малко количеството му и бързо се хаби, за няколко намазвания и ще трябва да си вземеш друго! Не искам да убеждавам никого, лично мое мнение, че е много ефективно средство, дори ще покажа и ефекта нагледно:

Нито му правя реклама, нито пък съм некъв дистрибутор...всички живеем в криза и от добра воля го посочих за да могат повечето колеги да си почистят кожените неща и то на прилична цена!
А ти ако имаш нещо по-добро го покажи, най-лесно е да се появаваш и да критикуваш! Нищо лично! Very Happy
Активен
to4nia
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: Октомври 06, 2010, 11:03:32 »

http://img140.imageshack.us/img140/2208/dsc3655copyresize.jpg Чървената опаковка от Бриколажа,5,50лв-почиства и подхранва!Лично съм го изпробвал и съм супер доволен-на една гъбичка се поставя малко и се търка-ПОВТАРЯМ ГЪБИЧКА!Като го гледам ще стига за цял сезон да си почиствам екипа и то при редовно каране!
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 11:08:20 последно от to4nia » Активен
tweedle
http://www.bania-oli.com
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: GSX-R 600 1999
Публикации: 164

Пропадалище

Ел. поща
« Отговор #28 -: Март 15, 2011, 23:21:13 »

Съживявам темата с въпрос - някой третирал ли си е кожен екип/яке/панталон с нанопродукт ?
Ако да - какъв и от къде ?

Боядисах екипа и сега е като нов. Искам да го запазя по-дълго така и да се чисти по-лесно.
Активен
hristiyan.petrov
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Nikakyv :)
Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #29 -: Март 18, 2011, 00:12:06 »

Здравейте видях темата и много ме заинтересува, може да звъчи малко смешно но имам часовник ADIDAS който е замърсен от носене. Верижката му е от естествена кожа, някакви идеи как мога да го почистя от вътрешната му страна, защото там е най-много замърсен. Мисля че е велур.
ето го и часовника:
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратМото енциклопедия (Модератор: Terziev)Тема: Почистване на материалите от естествена кожа.

Online Store
Pirelli Diablo 180/55 ZR17
Pirelli Diablo 180/55 ZR17

Цена: 249.0лв.

A-Pro OZONE
A-Pro OZONE

Цена: 184.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.886 секунди с 21 запитвания.