Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилРетро (Модератор: Restavratora)Тема: Нова придобивка Ява 125сс
Страници: 1 [2] 3   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Нова придобивка Ява 125сс  (Прочетена 1955 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kristian91pk
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: ИЖ планета 2, ИЖ юпитер 3, MZ RT 125, балкан мк-3
Публикации: 738

« Отговор #15 -: Февруари 05, 2010, 21:04:46 »

Пичове -ще ви кажа тайната на този изключваща 3-та скорост на явите-ако искате най-добре желателно е на скайп но при настояване може и в темата Very Happy
Аз настоявам да е в темата!Вие,старите майстори знаете много гяволии,ма си траете  Smile .
Активен
georgiev86
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: 1 Японски ,1 Шведски ,1 Холандски ,2 Немски ,1 Италиански ,2 Чешки ,2 Български ,1 Руски
Публикации: 409

най-добрия циганин е мъртвия циганин!

« Отговор #16 -: Февруари 05, 2010, 21:24:43 »

да добре ще е да е в темата ,мисля че ще е интересно за всички Very Happy
Активен
sevlievoben
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Shadow,Jawa 250 Perak
Публикации: 440

« Отговор #17 -: Февруари 05, 2010, 22:15:48 »

Very Happy Не е ли регилиран добре съединителя става тоя проблем,още повече че дисковете са коркови и маслото е гъсто,а някои не го и сменят Very Happy
Активен
stanislav vasilev
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: kawasaki gpz 550 аво спорт иж юпитер 3 Симсон С51 Б и Балкан МК50-3
Публикации: 629

няма лоши машини-само лоши стопани

Ел. поща
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2010, 00:18:36 »

Добре-разбрах.Значи ще започнем от реглажа на съединителя.Първо отпускате жилото докрай-най-добре отдолу.След това развивате регулиращия винт докато усетите че не натиска дисковете и после завивате докато усетите че опира в дисковете-леко натягате да започне тежко да върви-въпрос на усет-може би четвърт оборот.При това положение се смята че крачния съединител работи добре.После отпускате жилото докрай отгоре и издърпвате долния край плътно с ръка и стягате долу контрата му.Пробвате как отделя съединителя и при нужда натягате горе и само горе.Това е желателно да става на загрял двигател.Трябва при изправни дискове пружини и точното масло да работи перфектно.Ако не работи търсете проблема най-вече в монтирани различни по сила пружини.Естествено е че при по-продължително задържане на стиснат съединител той ще започне да увлича и за да му се възвърнат предишните свойства ще трябва мотора да поработи малко на отпуснат-дисковете все пак са коркови.                                                                                                 Така-значи -трета скорост при Явите-както и при много други мотори се явява много използвана.Поради тази причина тя се износва по-бързо.Какво и се износва-главно зацепващите зъбчета които са изработени на самото зъбно колело.Не се забелязва видимо износване а скоростта изключва-един път плочката прехвърля към четвърта-друг път-към втора скорост което ако остане дълго като проблем се чупи вилката.Когато се счупи вилка мотора включва на две предавки и дори едвам да се движи е проблем овладяването му поради блокирането на задното колело.Решават се нещата като се извади зъбното колело и се види коя е страната му към 3-тата скорост и се направи на ерозийна машина нов еднакъв наклон на всички зъбчета-без нищо да се наварява-само се отнема от метала.Трябва да се прегледа и фиксиращото гнездо на превключващата плочка за износване-ако има износване то се оформя наново със пила или с друг инструмент.Силата на фиксаторната пружина се предполага е достатъчна защото не изключват други предавки.Общо взето е това-ако има въпроси -питайте.
Активен
sevlievoben
ниво 4
Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: Февруари 06, 2010, 09:49:06 »

Very Happy Прав си колега,така е-от изключването се заглаждат ръбчетата на зъбното колело и трябва да се отваря двигателя.Тука един дядо-стар майстор на мотори така ги правеше както ти казваш,само че не на ерозийна Very Happy
Активен
georgiev86
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: 1 Японски ,1 Шведски ,1 Холандски ,2 Немски ,1 Италиански ,2 Чешки ,2 Български ,1 Руски

« Отговор #20 -: Февруари 08, 2010, 20:06:27 »

колеги някой знае ли дали чукчето е заменяемо с някакво друго?от CZ например?
Активен
iwo
ниво 5
Неактивен Неактивен

Публикации: 806

мразя кариеристки!!!!

« Отговор #21 -: Февруари 08, 2010, 20:16:28 »

Не мързелувай  Very Happy напиши ,че ми стана интересно как се лекува  Mad
Активен
georgiev86
ниво 4
Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: Февруари 08, 2010, 20:18:23 »

Не мързелувай  Very Happy напиши ,че ми стана интересно как се лекува  Mad
кое?
Активен
mzFen
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: MZ ETZ 250 Simson s51 enduro
Публикации: 80

« Отговор #23 -: Февруари 08, 2010, 20:49:20 »

явата е запазена да си я караш с здраве мисля че оригинално няма мигачи Обява продавам М3 ЕС 150 Трофи ако някои се интересува лс Mad Mad Mad Mad
Активен
sevlievoben
ниво 4
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Февруари 08, 2010, 21:39:47 »

колеги някой знае ли дали чукчето е заменяемо с някакво друго?от CZ например?
Да,еднакви са с това от ЧЗ-слагай го спокойно Very Happy
Активен
georgiev86
ниво 4
Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: Февруари 08, 2010, 21:43:24 »

мерси колега ,щото на мойто видях че му е крива наковалнятя...
Активен
georgiev86
ниво 4
Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: Февруари 09, 2010, 20:29:56 »

колеги , помагайте ,не става... Surprised
не мога да я направя тая центровка...
ново чукче с наковалня ,нов кондензатор и пак неще...
гърбицата ми е с такава форма ,че чукчето седи постоянно отворено и преди ГМТ пропада и затваря и отваря ,възможно ли е да се е износила нещо Surprised?
остана само нея да сменя ,някой знае ли дали става от нещо друго ,че едвали ще има за модела?
а някакви идеи за електронно запалване(на 6 волта)?
Активен
ceco7m
ниво 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Memento mori

« Отговор #27 -: Февруари 09, 2010, 21:52:53 »

Регулирай си разтоянието в отворено положение на чукчето и наковалнята-0,4мм и тогава прави предварението!
Активен
stanislav vasilev
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: kawasaki gpz 550 аво спорт иж юпитер 3 Симсон С51 Б и Балкан МК50-3
Публикации: 629

няма лоши машини-само лоши стопани

Ел. поща
« Отговор #28 -: Март 08, 2010, 19:44:21 »

Колега-нищо няма да стане по този начин-ще има огромно закъснение в запалването Surprised
Активен
Борислав Атан
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: Ява 250 model 559
Публикации: 73

Ел. поща
« Отговор #29 -: Септември 08, 2010, 15:09:15 »

Здравейте на всички! Аз също имам проблем с 3-та скорост...като включа и хърка и като подадеш повече гаЗ изключва сама...от какво може да е нз..още не съм цепил ДВГ-то... Ако някой може да ме светне какъв може да е проблема...скайп- ludia_max2404 благодаря предварително...
Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилРетро (Модератор: Restavratora)Тема: Нова придобивка Ява 125сс

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.384 секунди с 21 запитвания.