Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgСтилРетро (Модератор: Restavratora)Тема: Почвам го :)
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Почвам го :)  (Прочетена 2383 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iotoff
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: transalp 650 и доста ретромотоциклети
Публикации: 257

« Отговор #15 -: Февруари 26, 2010, 14:48:45 »

Всяко почистване без сваляне не спиците няма да е добро, затова въпроса ми е има ли кой да ги нареди или да почвам с четки и шкурки Sad Каплите, спиците и барабаните ще бъдат черни, няма и следа от никел Sad От опита ми с колите знам, че в БГ никъде не може да се хромира качествено и затова се отказвам и ще ги боядисвам.

Сваляй спиците без да се шашкаш. поцинковай спиците и ако има възможност да се пасивират след това ще стане много трайно.Аз си ги нареждам сам, но ако не можеш отиди до някой който дсе занимава с велосипеди и ще ти помогне. на туриста обрачите мисля че оригинално си бяха боядисани, така че няма нужда да търсиш хромникелово покритие.
Активен
MZ ES
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Ковровец,Simson SR2E,Simson KR50
Публикации: 338

Ел. поща
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2010, 09:30:26 »

В момента и пред мен стои същата задача-каплите,но на МЗ ТС.Подходих по следния начин:Свалих старите спици и си купих нови.Вярно цената на спиците е наполовина от цената на мотора като го купувах,ама като правим една работа трябва да я правим като хората.В момента съм свалил спиците на едната капла,а другата стои за мостра.Каплите и барабаните ми са алуминиеви,което облекчава работата.Миналата седмица закачих барабана на струг и грубо го изшкурих.Следва Колкото до свалянето на боята,смятам че с пистолет за горещ въздух и мека телена четка ще постигнеш бърз и добър резултат.
Активен
hri100max
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: ява 175 -356 57г.
Публикации: 83

Ел. поща
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2010, 00:14:40 »

Колега SPEARHEAD сваляй спиците на едната  другата да стои за мостра но обърни внимание на центровката на барабана спрямо шината щото примен на явата се получава някава разлика между предна и задна

MZ ES търся шини 16-ки аломиниеви от МЗ
Активен
MZ ES
ниво 4
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #18 -: Март 01, 2010, 15:25:49 »

hri100max имаш лично съобшение за каплите!
Активен
dimo-m
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: dnepr,vtx-1,8,nsu,ural,emw,ajs,norton,awo,bmw,ariell i dr.
Публикации: 340

тел.0898440913

« Отговор #19 -: Март 10, 2010, 23:39:26 »

колега спиците лесно ли ги разглоби.на едно бмв изпесакоструих джантите със спиците и се оказа че спиците са оригиналните и са читави.Шубе ме е да ги почна.Да ги грея ли,да ги пръскам ли с нещо.Даи съвет.Нипелите са месингови и ме е шубе че ще се замаже резбата.
Активен
MZ ES
ниво 4
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #20 -: Март 11, 2010, 11:13:44 »

Спиците на МЗ-то се свалиха сравнително лесно,без някакви усложнения.Малко затруднения имах докато извадя някои от главината,ама пръсках с WD40 и напред назад докато излязат.Добре че не бяха много на брой.
Активен
vic76
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: AWO 425 Tourist -1952 г. и още нещо.....
Публикации: 405

Wheel's of fire burn the night .....

« Отговор #21 -: Март 11, 2010, 15:40:30 »

....така и аз да се включа по въпроса аз моите http://vitkata.snimka.bg/motorcycles/avo.477976.17597538 , http://vitkata.snimka.bg/motorcycles/avo.477976.17597534 ги пясъкоструихи защото бяха ама много зле. То не бе с ръждопреубразовател то не бе с ВД-40 е няма не се оправиха кой знае колко и се наложи да ги занеса на пясъкоструйката. Относно резбите ми на спиците си бяха достатъчно клеясали неспасяемо че нямах друг избор но твоите ако са добре наистина ги свали и като ги почистиш след това отиди на някой който се занимава с колелета и мотори и ще ти ги нареди на ново и ще стане най добре даже,каплата се слага на балансиран стенд в които каплата се върти като два водача я държат права и постепенно последователно започваш да притягаш спиците ама е голяма играчка и трябва да се внимава много правил съм го на времето на колелото си но си беше голямо предизвикателство,но аз нямах това удоволствие и за това не исках да ги разбутвам каплите си но преди да ги боядисаш им удари една основа с пластификатор ще стане по издръжливо на удари и ерозия и задължително после ги мини отгоре върху боята с лак за да се запечатат Very Happy....и успех с начинанието .....братле ако сменяш някой части старите съм на среща да ги взема ...пиши на лична ....и питай не се притеснявай ако нещо не ти е ясно и аз бях така от начало....но всеки се научава като пита....успех Mad

И много внимавай как са захванати спиците към барабана едната е отвън а следващата отвътре ..... Smile
« Последна редакция: Март 11, 2010, 15:50:17 последно от vic76 » Активен
hri100max
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #22 -: Март 11, 2010, 21:43:15 »

нипелите на явата също са месингови.Първо ги напръсках и след време си се развиха,е скъсах 5-6 нипела.Спиците с шкурка 80 и после 500 и после на поцинковане.главините първо с телена четка на шлайфа и после шкурка 50,80,500 и накрая с киче.получих каплите и те са на дневен ред.
http://img696.imageshack.us/img696/1614/sdc10423u.jpg
« Последна редакция: Март 11, 2010, 22:11:48 последно от Nick » Активен
hri100max
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #23 -: Март 11, 2010, 21:45:30 »

защо тези снимки стават такива големи
Активен
Nick
"Не плащам аз ток, щото държавата нейната тока..."
Група Модератори
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: GL1500SE
Публикации: 3597

Аз не признавам Косово!

WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: Март 11, 2010, 22:17:20 »

Със всички снимки от imageshack.us е така май  Surprised
А мотора е супер.Един от най-красивит3е мотори е АВО турист.
Iwan_TT беше си хромирал някъде из Пловдив, и беше много доволен.
Активен
Painter
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Daimler Steyer Pooh 50cc, Honda Bros
Публикации: 421

!

« Отговор #25 -: Март 14, 2010, 17:33:53 »

Ми качил си голям файл (image size)  Smile
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgСтилРетро (Модератор: Restavratora)Тема: Почвам го :)

Online Store
A-Pro TRIP
A-Pro TRIP

Цена: 305.2лв.

A-Pro - IBIZA  колан
A-Pro - IBIZA колан

Цена: 44.0лв.

Pirelli Diablo 190/50 ZR17
Pirelli Diablo 190/50 ZR17

Цена: 259.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.488 секунди с 21 запитвания.