Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратMoТoТуризъмKлуб пътешественик (Модератор: Tonyco)Тема: До Лондон и обратно
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: До Лондон и обратно  (Прочетена 3814 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha Virago 750; Suzuki Intruder 1500VL; HONDA CBR1100XX Super Blackbird;
Публикации: 60

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #15 -: Септември 05, 2010, 22:05:01 »

От центъра на Париж взехме влак и за около 25 минути отидохме във Версай, където посетихме Версайския дворец и изумителния парк.

Разбира се след измурителната разходка из Версай се върнахме в Париж, за да посетим Лувъра.

Приключихме с обикалянето към 18:30ч. и до 19:30ч. се прибрахме в къмпинга.
Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha Virago 750; Suzuki Intruder 1500VL; HONDA CBR1100XX Super Blackbird;

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #16 -: Септември 06, 2010, 08:28:21 »

Оставаше ни само един ден до заветната цел.
Понеделник – 05.07.2010г. тази сутрин си поспахме и станахме чак към 8:30ч. До Ламанша имаше около 250км., а от Доувър до Лондон само стотина километра, така че бяхме спокойни. Събрахме багажите и потеглихме. Трябваше да преминем през малка част от града и това се оказа малък кошмар – Понеделник сутрин в 9:30ч. Задръстванията бяха толкова уажстни, че дори скутерчетата едва си проправяха път между автомобилите, които образуваха три колони на двулентов път. Беше ужастно, в един момент си мислех, че никога няма да успеем да излезнем от Париж. След около час и половина борба с трафика стъпихме на магистрала и всичко си дойде на мястото. Времето тази ден беше доста мрачно и очаквахме да завали, но това се случи в самото начало на прехода и то за 20 минути. Бързо и лесно за два часа и половина стигнахме Калас, от където се качихме на ферито до Довувър. След 1:30ч. Бяхме в Англия. В късният следобед се настанихме в много приятно мотелче на около тринайсетина километра от центъра на Лондон. Странен се оказа факта, че в околностите на града имаше един единствен къмпинг на 25км. От града. И така на следващият ден ни очакваше Лондон, като системата вече беше отиграна – дневен билет и карти за целия надземен и подземен транспорт на града.

БЪКИНГАМ ПАЛАС - ВХОДА

Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #17 -: Септември 06, 2010, 08:56:34 »

След прекрасната разходка из Лондон сега оставаше само да се приберем в България все така безаварийно в добро здраве и хубаво време Smile На следващият ден станахме към 8:30ч., закусвахме в хотела и поехме обртно към родината. Чакаше ни доста път, защото първоначалният план беше да стигнем до Франкфурт на Майн, но в този първоначален план съвсем бях пропуснал да отчета часовите разлики. И освен всичко останало се заплеснахме и по ретро автомобили отиващи на парад вйв Франция и изтървахме един ферибот. Добре че са на всеки 30 мин. И така на континента стъпихме чак в 15:30ч. местно време, а Франкфурт на Майн беше на 600км. Затова решихме да караме до където стигнем, и стигнахме до Кьолн. Там се настанихме в страхотен къмпинг с плаж на голямо езеро и невероятна чистота. Жалко само, че нямахме много време - аз де, защото в понеделник трябваше да съм на работа, а беше вече Сряда и се намирахме на 2300км от България.

Утре ще кача и снимките от връщането.
Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #18 -: Септември 06, 2010, 20:26:49 »

Обратно към България...

Това беше невероятен германец със същият Интрудер като моя, само че с ремарке, в което си возеше любимото кученце и маршрут от 15 000км. само в Германия (колко е малка тази Германия) Smile

От Кьолн продължихме и карахме целия ден. Привечер се настанихме в малък къмпинг малко преди границата с Австрия.

На следващият ден - 09.07.2010г. - Петък продължихме към България и така транзитно преминахме през Австрия и почти цяла Хърватска до гр.Брод на около 700км от България, където нощувахме в уютно мотелче. Събота трябваше да стигнем до София и там да нощуваме. Но след като в 18:30ч стигнахме в София,спътникът ми пое към Благоевград, а аз реших да продължа до Несебър. И така в 23:30ч на 10.07.2010г след последен преход от 1100км на един дъх се прибах удома Cool

И след 7000 километра слънце и сухи пътища на самия край ме наваля.

Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #19 -: Септември 06, 2010, 20:40:20 »

Пътуването беше достатъчно дълго, а качените снимки са около 15% от всичките. Всичките подробности и информация са толкова много, че ми е трудно да преценя, какво да описвам и кое би било интересно, така че ако някой се интересува от подробности нека пита. Това е от мен за сега. Пожелавам на всички Ви щастието да имат възможността и времето да пътуват, на всички обичащи пътят, ВСИЧКИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ!!! Mad
Активен
darkrose
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Стар, голям и тежък
Публикации: 581

Dark Inside The Night

« Отговор #20 -: Септември 08, 2010, 10:13:29 »

Поздравления първо за идеята и реализацията и.

Стандартният въпрос, относно финансите.
Колко грубо казано излезе това удоволствие като пари ?

Интересува ме и по пътя има ли много платени пътища и могат ли да бъдат избягвани по възможност ?
Визирам пътя за Англия.
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 10:18:27 последно от darkrose » Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #21 -: Септември 08, 2010, 17:27:12 »

Грубо за гориво и магистрални такси изхарчих 800евро. Конкретно за Германия всички пътища - магистрали или не, са БЕЗПЛАТНИ! Най-скъпи са магистралите в Италия, но и алтернативните пътища са много приятни! Единственият минус на тези алтернативни пътища, които между  впрочем са обозначени със сини табелки (платините магистрали са със зелени указатели), е че ограничението на скоростта е стандартното извънградско - до 90км/ч, и освен това се преминава през множество населени пунктове, където ограничението е 50км/ч. Разбира се и това си има своят приказен чар, но в този случай всичко опира до ВЕМЕТО Confused
Активен
drbig
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: VFR-800 VTEC ABS Interceptor Limited
Публикации: 997

KARADERE TEAM

Ел. поща
« Отговор #22 -: Септември 08, 2010, 20:48:36 »

Първо да ви поздравя за хубавото пътуване и успешното завръщане  Embarassed
Сигурен съм, че с Жоро пътуването е било много весело!
Виждам, че сте развили мото къмпингуването а това ми харесва.
Догодина пак съм на линия.
Разкажи все пак за скорости, километри и разходи (говори ми за пари)!!!!
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 20:50:19 последно от drbig » Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #23 -: Септември 09, 2010, 22:10:12 »

Абсолютно си прав, че с Жоро цялото пътуване беше много забавно и весело  Smile Относно скоростта - през цялото време поддържахме 130км/ч максимум 140км/ч, но това е само по магистралите - там карахме ние! Аз зареждах на всеки 200км за по 18-22 евро. В Европейските страни литър Н98 струва от 1,40 евро до 1,60 евро. Само в Гърция литъра и 1,73 евро. Средно на ден сме карали по 600км. Та общо 7300км по 8л на 100км по 1,50 евро = 875 евро за гориво + 125евро за магистрални такси = 1000евро за пътят. Къмпингите са по 17 евро за 1човек с 1 мотор и 1 палатка за 1 нощ без доп. екстри (електричество). Та 12 нощи по 17 евро = 200 евро, за всеки случай аз бях приготвил 300 евро, ако някъде ни беше застигнал силен дъжд и къмпингуването е невъзможно, или просто ако се наложи да спим в мотел (така беше в Англия, където мотела ни струваше по 35 евро за нощувка на човек, и в Брод - там платихме по 30 евро за единична стая). До тук 1300 евро. Носихме си малко консерви, ядки и трайни колбаси, поради което за храна сме изхарчили не повече от 200 евро, включително дневните глезотийки. И така за 2 седмици, 7300км и много забележителности можеш да приготвиш скромната сума от 1500 евро. За всеки случай и двамата имахме по една активна неизползвана кредитна карта. В края се върнах с 30 евро от така приготвените 1500 евро. Яно съм харчил по-малко Smile За подготовката преди тръгването изхарчих към 200лв за палатка, зелена карта, лекарства, храна, кафе, надуваем дюшек и др. необходими за къмпинга принадлежности, които аз просто никога не съм имал до този момент  Surprised Отделен въпрос е НАЙ-ВАЖНОТ - необходимите средства за обслужването на най-ценното МОТОРА!!! Това за всеки е индивидуално. Може да се пресметне и по друг начин - за всеки ден по 150 евро за всичко (гориво, такси, настаняване и храна), така можеш да променяш всеки един от факторите за сметка на друг, защото в дните в които разглеждахме градовете не сме харчили за гориво и магистрали, а за музейни такси, билети за обществен транспорт, подаръчета и бирички по капанчетата Smile
Щях да забравя - ферибота да острова е 30евро за пасажер с мотор и 40евро ако е двупосочен с фиксиран час и дата на връщане. По скъп беше ферибота от Игуменица до Бари - еднопосочен билет е 45 евро за пасажер с мотор.
Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #24 -: Септември 13, 2010, 18:26:16 »

Surprised Surprised може

Альоооо Тодоре, нищо не казваш за снимките???
Активен
krasimir60
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Hornet CB-600
Публикации: 10

Ел. поща
« Отговор #25 -: Март 31, 2011, 18:21:05 »

Правилно ли работеше GPS-a и само по карта може ли да се мине подобен маршрут?
Активен
bkolyo
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: VN 900 LT
Публикации: 3

Ел. поща
« Отговор #26 -: Април 12, 2011, 08:37:37 »

Евала! Ако пак тръгнете на някъде и приемате други ентусиасти,  бих се радвал да ви придружа.
А имаше ли някакви проблеми с машините по пътя?
Активен
poll3268
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

LIVE TO RIDE

Ел. поща
« Отговор #27 -: Април 21, 2011, 19:11:04 »

Правилно ли работеше GPS-a и само по карта може ли да се мине подобен маршрут?

Самият маршрут може и по катра да се мине, само дето в градовете ще е много трудно. Иначе не е проблем, но трябва предварително да сте отбелязали местата за нощуване - къмпинг, мотел, хотел...
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратMoТoТуризъмKлуб пътешественик (Модератор: Tonyco)Тема: До Лондон и обратно

Online Store
Dyablex - PRODIGY
Dyablex - PRODIGY

Цена: 214.2лв.

Dyablex SHADOW
Dyablex SHADOW

Цена: 144.0лв.

Dyablex SKY
Dyablex SKY

Цена: 126.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 3.582 секунди с 22 запитвания.