Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

www.MotoForum.bgКонцентратЗакони, Данъци, Застраховки, ТаксиТема: Забрана за движение на мотори по Цариградско ..!?!?
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Забрана за движение на мотори по Цариградско ..!?!?  (Прочетена 3224 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
hlap4o
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX750F
Публикации: 270

Ел. поща
« Отговор #30 -: Август 29, 2010, 01:32:22 »

+1
Активен
Щирлиц
a
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Suzuki GSX 750 ES
Публикации: 467

474431036
« Отговор #31 -: Август 29, 2010, 12:33:34 »

... да ти тупнат подобен знак и да те сложат под общ знаменател с каруците е до някаква степен дори обидно...

Аз може и да съм пропуснал, но не съм виждал там да има забрана за движение на каруци.
Активен
apexs
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Ел. поща
« Отговор #32 -: Август 29, 2010, 13:56:59 »

В БГ на всеки 100 метра има измислени знаци, като например тези за изход и ограничение на скоростта.По пътя Бургас-Варна има сигурно стотици такива знаци, който ограничават скоростта с 40 и има изход ...а изхода не е за път .. а е черен път където някой си ходи ей така.
Преди 2 месеца ми писаха акт за превишена скорост(с колата) за точно такъв знак(изход с ограничение).Исках обяснение от кой ли не, защо този знак е там и с какво право ? кой го е поставил ? защо ? поради каква причина? Отговори нямаше ...трябваше да се попълват молби за разрешение да се видят пътни планове ,глупости и милиони тъпни.Общо взето, за да разбереш една тъпотия трябва да минеше през още 20 други тъпаци, дето им е през к*ра за теб и правят всичко възможно за да избегнат занимавката.Нямах избор, освен да се надявам на възражението ми да свърши работа ... и то свърши, но за едно нещо.Пет дена след подаването на възражението в кат,знака с ограничението бе премахнат и знака изход бе закрит.Лошото е че акта ми остана  Surprised С адвокат щеше да се спечели делото, но по-изгодно беше да си платя  акта и да забравя.

Всеки има желание да пусни оплакване за дадено нещо, но когато се сети през колко човека трябва да мине и колко документи да попълни му се убива желанието.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 13:59:00 последно от apexs » Активен
madbatt
Чукча не моторист, чукча форумист!
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Поредния
Публикации: 318

Über Alles

« Отговор #33 -: Август 29, 2010, 16:54:08 »

Та това със значите на Цариградско за мен е малоумна работа, измислена от малоумници!... И се прилага от малоумници!
Както съм писал и преди, ако някой е толкова загрижен да няма катастрофи по пътищата и не може да измисли нещо по-умно, да направи всемирно ограничение на скопростта до 30 км. А защо не и 20...  Surprised Тогава и да има катастрофа, щетите ще са минимални...  Smile
Ако причината за ПТП е скоростта(Скоростта убива), що изобщо не забранят скоростта - абсолютно безопасно движение ... с 0 км/ч?! И кво ше праат тия зеленчуци, дето в тая всемирна финансова криза станаха - НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР - откъде пари ве, алооо?!

Общо взето, за да разбереш една тъпотия трябва да минеше през още 20 други тъпаци, дето им е през к*ра за теб
 Труе!!! Заниманията с тъпаци затъпяват.

Първо за граматиката претендирам, че я познавам и ползвам доста добре, като изключим, че това не е форум по българска филология, за да се заяждаш за това.

първата спирка на трамвайя!?!?!

П.С. Върти ми се идея - мирен поход от Ал. Невски до Орлов - там спираме и 1мин на клаксон, дали ще ни обърнат внимание...?

Автора,

1.ТРАМВАЯ
2.Относно клаксоните има писано в ЗДП и ППЗДП

Живи и здрави

пп Кой е минавал на кръговото на Сточна гара, без да го захапе червеното?! Пу, не съм!
« Последна редакция: Август 29, 2010, 17:02:01 последно от madbatt » Активен
Arcki
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha TDM 850
Публикации: 402

TDM - Turn the Dreams to Memories

Ел. поща
« Отговор #34 -: Август 29, 2010, 18:30:59 »

Автора,

1.ТРАМВАЯ
2.Относно клаксоните има писано в ЗДП и ППЗДП

Живи и здрави

пп Кой е минавал на кръговото на Сточна гара, без да го захапе червеното?! Пу, не съм!

1. Няма безгрешни хора, и затова съм написал "доста добре", а не перфектно   Very Happy
2. Член 30 от закона за движение по пътищата гласи: "Използването на звуков сигнал в населените места е забранено, освен за предотвратяване на пътно-транспортно произшествие" - ами ние всъщност това ще предотвратим - живота на тичащ полицай през платната за да спре моторист  Smile Пък и не знам протест, на който не се ползват какви ли не звукови сигнали (мегафони,клаксони,свирки и т.н.)

п.с. Безаварийно и внимавайте със скоростите и пехотата.
Активен
ChemPrince
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Ducati 1098S
Публикации: 764

« Отговор #35 -: Август 29, 2010, 19:30:16 »

Аз може и да съм пропуснал, но не съм виждал там да има забрана за движение на каруци.

Забрана има, това което не си виждал е може би знак.  Very Happy http://www.btv.bg/news/bulgaria/institucii/story/153623-Zasilvat_merkite_okolo_zabranata_za_dvijenie_na_karutsi_v_stolitsata.html
Община София:
Наредбата забранява движението на каруци в зона "Първа" (т.е. в центъра), по Околовръстен път, по булевардите "Цар Борис Трети", "Царица Йоана", "Сливница", "Ломско шосе", "Рожен" "Владимир Вазов", "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе", Самоковско шосе", "Александър Малинов", "Драган Цанков", "Св. Климент Охридски", "Черни връх", "България", "Брюксел" "Симеоновско шосе".

Активен
Twister
ниво 3
Неактивен Неактивен

Мотор: CBR600
Публикации: 203

« Отговор #36 -: Август 31, 2010, 11:35:13 »

За тези които ги "хванат" да карат по Цариградско:

Чл. 40. (1) Пътните знаци се поставят от дясната страна на пътя срещу посоката на
движението така, че да бъдат лесно разпознавани и своевременно възприемани от
участниците в движението. Всеки знак, поставен отдясно, може да бъде повторен над или
на другата страна на пътя, когато местните условия са такива, че съществува опасност той
да не бъде забелязан своевременно.

Това го показвате на полицая
Активен
Marto
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: CBR 900 Streetfighter
Публикации: 260

WWW Ел. поща
« Отговор #37 -: Септември 03, 2010, 01:30:52 »

Тази глупост със забраната за мотори по Цариградско, години наред не се спазваше и в последните 2-3 години започнаха да се заяждат. Според мен, реално забраната е за мотопеди, но тъй като знака е един и същ, важи и за нас. Интересното е, че доста често минавам от Младост към центъра, и от Орлов мост нагоре, и нито веднъж не са ме спирали. Може би, защото винаги съм облечен подобаващо - каска, яке, ръкавици и ботуши, и минавам с нормална скорост и без ръчки.

Факт е, че метнат ли ми с палката, мотора веднага е вдигнат за задния геврек и ще ми видят единствено гърба...

И преди някой моралист да се засегне, повтарям: Аз лично уважавам законите по пътищата, но не съм се качил на мотор за да се съобраявам с някакви безумни знаци и наредби. И в крайна сметка, мотора е да го караш за удоволствие, а не да криволичиш по разбитите задни улички. Мотора замърсява въздуха по-малко, не разбива пътищата, не допринася за трафика и задръстванията.. и тн. И това, че държавата вместо да ме поощрява, ме цака допълнително, ме кара само да тегля една майна и да си карам където и както ми е кеф...
Активен
skywolf
Wolf
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Magna 750 C
Публикации: 431

Гора без вълци не бива!

326547390
Ел. поща
« Отговор #38 -: Септември 03, 2010, 09:15:23 »

Много искам да ме спре някой, след десния завой от евлоги към цариградско...знака е чак 10 метра след кръстовището, какво да направя, да карам назад ли оттам??? Това разрешено ли е? Куките много добре знаят този ъпсурд и ако те спре някой там си е чисто заяждане, така че спориш до край това е.
Тук не си прав - на самия Евлоги посока Орлов също има знак за мотоциклети и камиони ако не се лъжа , който те задължава да продължиш направо(по Евлоги) или наляво(към Ректората или обратен пак по Евлоги),защото както знаем Цариградско е забранено и за камиони...
Активен
ilia
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Kawasaki Gpz900R
Публикации: 692

Ел. поща
« Отговор #39 -: Септември 03, 2010, 13:55:47 »

Ебати, направо ме изненадваш, аз толкова съм го търсил тоя знак...ама пък може и да го има, а да не съм го забелязал. Surprised .Ако ти си го виждал, значи трябва да си върна думите назад.
Активен
vladushko
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: KAWASAKI ZR 7S
Публикации: 296

Ел. поща
« Отговор #40 -: Септември 03, 2010, 14:43:40 »

че има знак-има, ама се правя ,че не го виждам и заобикалям караулката на куките издалеко, с повече газ.
Активен
ilia
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Kawasaki Gpz900R
Публикации: 692

Ел. поща
« Отговор #41 -: Септември 03, 2010, 16:41:17 »

че има знак-има, ама се правя ,че не го виждам и заобикалям караулката на куките издалеко, с повече газ.
Става въпрос за знак преди кръстовището на евлоги с цариградско, а не за знака точно преди караулката, който всички знаем. Ако и ти си го видял там, вече съмненията започват да ме разкъсват. Ако не бях в Дания, щях да запаля и да ида да проверя.
Активен
horhef
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: HONDA CBR F4
Публикации: 79

Ел. поща
« Отговор #42 -: Септември 03, 2010, 17:25:14 »

Става въпрос за знак преди кръстовището на евлоги с цариградско, а не за знака точно преди караулката, който всички знаем. Ако и ти си го видял там, вече съмненията започват да ме разкъсват. Ако не бях в Дания, щях да запаля и да ида да проверя.
Незнам за теб ама аз верно ще ходя утре да проверя  Smile
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратЗакони, Данъци, Застраховки, ТаксиТема: Забрана за движение на мотори по Цариградско ..!?!?

Online Store
Dyablex ULISSE
Dyablex ULISSE

Цена: 155.7лв.

Dyablex - X25 - мат
Dyablex - X25 - мат

Цена: 214.2лв.

Dyablex SPRINT
Dyablex SPRINT

Цена: 206.1лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 1.356 секунди с 20 запитвания.