Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Регистрация на мотоциклет  (Прочетена 6307 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ceco_78
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: SUZUKI GSXR 750 K1
Публикации: 7

« Отговор #30 -: Март 11, 2010, 16:25:57 »

Няма да е 200 с гаранция.Даже някаде в форума четох че на един колега мусе разминало. 
Активен
gafcata
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Eр малък
Публикации: 326

Ел. поща
« Отговор #31 -: Март 11, 2010, 20:33:41 »

award
Точно преди 2 седмици бях в КАТ София за да си прехвърля мотора на мое име ,както и да му сменя номерата. Договора ми беше с дата 30.11.2009 .... Написаха ми фиш за 50лв. След това бях в данъчното , там пък ми излезе 20лв. Няма нищо страшно , важното е да си свършиш работа.
Активен
vladi 1981
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Мотор: suzuki
Публикации: 63

Ел. поща
« Отговор #32 -: Март 11, 2010, 21:23:44 »

Извинявам се че не е по темата,но да не пускам нова искам да попитам колко е глобата за липсата на А карегория.Нямам свободен приятел с А категория за тези дни и за това ми е въпроса.Взех мотор на 1 ви март,и доколкото разбирам срокът от две седмици да мина през кат изтича.
Активен
Reinosko
Иван Иванов
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: Yamaha TT 350, Honda CB600F Hornet
Публикации: 319

269219583
« Отговор #33 -: Март 11, 2010, 22:52:51 »

Глобата за липса на категория е от 100 до 300лв (ако за първи път те хванат).
Глобата ако си превишил срока от 2 седмици в кат е между 20 и 150лв мисля. Тази година си взех мотор на 6-ти Януари и седмица след това заваляха снеговете и нямаше как да ида до кат в този срок. Съответно отидох след месец и половина и ми писаха фиш за 25лв!
Изчакай най-добре да си вземеш книжката (ако ще е скоро) и си иди в КАТ, за да си нямаш проблеми. Ако отидеш без книжка, направо се навираш при акулите и шанса да те хванат е много голям!
Аз като ходих в КАТ-Варна с моя мотор за доста неща ми се заяждаха, като кулминацията беше, че ме изкараха набор 97  Surprised Smile Sad а съм на 21...
В случай, че няма да си вземеш книжката в близките 2 месеца, намери си някой с категория да те закара, сигурен съм, че ще се намери! Съответно и в данъчното срока ти е 2 месеца и ако го превишиш също има глоби.
Успех!
Активен
Stupid_boy
Модератор
ниво 5
Неактивен Неактивен

Публикации: 4563

« Отговор #34 -: Март 11, 2010, 23:39:33 »

ако мотора няма номер, по закон, не можеш да го закараш на самоход до кат ( по закон де ).
щом нямаш категория и те е шубе, само го бутай в техния район, водиш се пешеходец, не водач! не ти трябва категория.
дори и да го караш вътре, никой няма да ти обърне внимание ако не направиш някоя беля. там гледат за други неща. в канала с бутане, че нали не трябвало да работи двигателя там ( играеш хоро по тънък лед ), но пък и ти нямаш книжка още, та да не правиш нарушение, нали. много е важно как ще го изиграеш.
аз бих влезнал на самоход, никой няма и да разбере, камо ли пък да се усъмни. точно пък в района на кат едва ли ще имаш проблем за тапията, пак казвам, до като не направиш някоя беля. после, пак ако не правиш щуротии, закарай си го мирно и тихо у дома и си изчакай книжката.

но, каквото и да предприемеш, на ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ си е.
Активен
vladi 1981
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #35 -: Март 11, 2010, 23:55:26 »

Благодаря за бързите отговори,значи мотора има табела(регистрация),обмислям вариант кола да кара пред мен на 1-2 километра да ми се обадят ако има полиция.Щях да забравя не ми работи клаксона(дали ще се заядът),ще ми трябва ли в кат при положение че мотора има преглед.Поздрави
Активен
vladi 1981
ниво 2
**
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #36 -: Март 16, 2010, 09:09:07 »

Вчера регистрирах мотора,за пореден път съм разочарован от отношението и незнанието на служителите.Отивам да си платя за табелата и талоните взимат ми пари като за кола(както на хората пред мен.Тръгвам към другото гише и преглеждам документите и какво да видя,регистрационни табели лек автомобил 2 бр 41 лв,връщам се обратно и казвам какви са тия табели за лек автомобил като това е мотоциклет,а тя,,ааа това мотоциклет ли е ами ти защо не каза,,аз и казвамнали съм ти дал документите и на тях пише какво е,след това на ново бележки и тн.
Активен
KIRIL KIRILOV 2
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: FZR600R 4JH
Публикации: 338

http://www.exelerocar.com

« Отговор #37 -: Март 16, 2010, 10:30:34 »

ако мотора няма номер, по закон, не можеш да го закараш на самоход до кат ( по закон де ).
Точно така е,но има идруг парадокс че в ценоразписа на КАТ има Времени номера за мотоциклет и мотопед даже.Друг е въпроса че в нито един град в КАТ в страната нямат налични такива номера  Smileи неможеш да си платиш и да придвижиш мотора по закония начин до КАТ.
Активен
prodanov
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: kawasaki zzr 250
Публикации: 6

Ел. поща
« Отговор #38 -: Май 06, 2010, 17:33:18 »

Здравейте, А  като си купиш мотор от града , в който живееш пак ли трябва да се сменя номера? Или го регистрирам в данъчното и после в КАТ само за талон Smile
Активен
poseydon
ниво 1
*
Неактивен Неактивен

Мотор: Honda Hornet
Публикации: 2

« Отговор #39 -: Август 07, 2010, 23:34:56 »

Здравейте, имам следния въпрос:
При регистрацията на мотоциклет в КАТ изискват ли категория А?
Книжката ми излиза на 27ми Август, но съм си харесал мотор, който искам да взема тези дни.
Въпросът е ще има ли някакви проблеми при самата регистрация.
Закарването до КАТ ще стане с бус или някакъв друг транспорт.

Поздрави!

Едит:
Много благодаря за бързия отговор!
« Последна редакция: Август 07, 2010, 23:49:16 последно от poseydon » Активен
Tpoxa_B_ykoto
Къдравия
жис
ниво 5
Неактивен Неактивен

Мотор: Kawasaki Z 750 S
Публикации: 626

Ел. поща
« Отговор #40 -: Август 07, 2010, 23:39:46 »

Здравейте, имам следния въпрос:
При регистрацията на мотоциклет в КАТ изискват ли категория А
Поздрави!
Не!Спокойно отивай и го регистрирай.
Активен
Fbegov
ниво 5
Активен Активен

Мотор: Yamaha fz6 fazer s2 08г
Публикации: 671

Ако си прекалено предпазлив, животът ти става уме

Ел. поща
« Отговор #41 -: Август 08, 2010, 02:05:29 »

Отиваш да регистрираш "Хайябуса" и казваш, че е подарък за рожд. ден на баба ти (не, че някой ще пита)
Това, че притежаваш самолет, не значи, че трябва да си пилот!!!
Активен
charek
ниво 4
Неактивен Неактивен

Мотор: IFA350bk Балкан250 Иж Юпитер5
Публикации: 267

Ел. поща
« Отговор #42 -: Август 11, 2010, 13:55:50 »

щом нямаш категория и те е шубе, само го бутай в техния район, водиш се пешеходец, не водач! не ти трябва категория.
дори и да го караш вътре, никой няма да ти обърне внимание ако не направиш някоя беля. там гледат за други неща. в канала с бутане, че нали не трябвало да работи двигателя там ( играеш хоро по тънък лед ), но пък и ти нямаш книжка още, та да не правиш нарушение, нали. много е важно как ще го изиграеш.
аз бих влезнал на самоход, никой няма и да разбере, камо ли пък да се усъмни. точно пък в района на кат едва ли ще имаш проблем за тапията, пак казвам, до като не направиш някоя беля. после, пак ако не правиш щуротии, закарай си го мирно и тихо у дома и си изчакай книжката.

но, каквото и да предприемеш, на ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ си е.

А ако има номер , но е от старите /черните / и трябва да се закара за смяна на собственост и нов номер какво става ? Обясниха ми едни хубавици в КАТ , където приемат документите че трябвало да го карам с бус. Временен талон не давали. Санкцията била 3 месеца лишаване от кетап.Баси дивата работа !!! Кофти е че живея близо до КАТ , но по пътя всеки ден има поне по 4-ри патрулки . За 3 километра да съм си поръчал бус..........
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
www.MotoForum.bgКонцентратЗакони, Данъци, Застраховки, ТаксиТема: Регистрация на мотоциклет

Online Store
A-Pro TRIP
A-Pro TRIP

Цена: 305.2лв.

A-Pro - IBIZA  колан
A-Pro - IBIZA колан

Цена: 44.0лв.

Pirelli Diablo 190/50 ZR17
Pirelli Diablo 190/50 ZR17

Цена: 259.0лв.

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.512 секунди с 21 запитвания.